Home
Help
Register
Log in

Search

 
   Active Threads  

You are here: Home > LLBLGen Pro > Designer> v5.7 Designer Dialog Issue
 

Pages: 1
Designer
v5.7 Designer Dialog Issue
Page:1/1 

  Print all messages in this thread  
Poster Message
arschr
User



Location:
Atlanta, Georgia; USA
Joined on:
14-Dec-2003 16:57:29
Posted:
892 posts
# Posted on: 27-Jul-2020 17:48:32. Goto attachments  
When I open a dialog, for example the "Perform Tasks" of the Sync relational model screen.
The text boxes don't accept input (for example password). If I make the dialog a little wider to the right, all is ok again and I can proceed.

I've attached screenshots the first (with yellow highlighting shows the right end of the textboxes are strange. The second is after widening the dialog.

This seems to happen each time the dialog is opened, not just the first time, or the first time per session.

This is running local (not remote desktop). Windows 10 2004, My screen resolution is 3840x2160 and scale is 100%
- Al  Top
Walaa
Support Team



Location:

Joined on:
21-Aug-2005 16:03:48
Posted:
14639 posts
# Posted on: 27-Jul-2020 20:05:34.  
I can't reproduce it with any of the available resolutions I have. (max 2560x1440).

If you set you resolution to a lower one, would it solve the problem?


  Top
arschr
User



Location:
Atlanta, Georgia; USA
Joined on:
14-Dec-2003 16:57:29
Posted:
892 posts
# Posted on: 27-Jul-2020 22:42:42.  
I can test with that, if it will help you identify and fix the problem.
I'll test 2 ways. 1) lower resolution 2) native resolution, with 150% scale.

I can also comment that I use devexpress controls extensively and haven't seen an issue like this in other programs.
- Al  Top
arschr
User



Location:
Atlanta, Georgia; USA
Joined on:
14-Dec-2003 16:57:29
Posted:
892 posts
# Posted on: 27-Jul-2020 22:57:20.  
Tested with 150% scale, same issue
Tested with 1920x1440, same issue


- Al  Top
Otis
LLBLGen Pro Team



Location:
The Hague, The Netherlands
Joined on:
17-Aug-2003 18:00:36
Posted:
38090 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 09:02:01.  
This is with all dialogs? Or only with this one?
I also can't reproduce it... Also not with a wider dialog, sync, then close, restart designer, sync again (which then has the wider sync dialog)... input works just fine... Will try on 4K
Frans Bouma
LLBLGen Pro / ORM Profiler Lead Developer | Blog | Twitter
 
Top
Otis
LLBLGen Pro Team



Location:
The Hague, The Netherlands
Joined on:
17-Aug-2003 18:00:36
Posted:
38090 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 09:09:12.  
Also using 4K, normal scaling like you, no issue... If you remove the file (after closing the designer)
C:\Users\<your user>\AppData\Roaming\LLBLGen Pro\guistate57.xml

you'll reset the GUI state and how big the sizes of the dialogs are. Does that solve anything?


Frans Bouma
LLBLGen Pro / ORM Profiler Lead Developer | Blog | Twitter
 
Top
arschr
User



Location:
Atlanta, Georgia; USA
Joined on:
14-Dec-2003 16:57:29
Posted:
892 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 14:07:30.  
No, it doesn't change the problem.
I then closed the designer, edited the guistate57.xml file.
I changed the width in all the <DialogSize DialogType="13" Width="800" Height="526" />
to 800 from 6xx, different dialog types have different numbers.

saved and reopened. No joy, still same problem (I'm not sure the dialogs used that width though).

I then manually resized the dialog, made it wider, the issue goes away. Then made it narrower, the issue stayed away.

Closed dialog and reopened, issue back.

The other dialog I've noticed it on is the one on opening designer for opening a project. There though I don't seem to be able to do the resize trick. So I can't open an existing project from there.
- Al  Top
Otis
LLBLGen Pro Team



Location:
The Hague, The Netherlands
Joined on:
17-Aug-2003 18:00:36
Posted:
38090 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 14:10:49.  
Still feels like a DPI problem, where stuff is resized to meet the windows requirements. You're using win10 2004, we're on 1 version older so maybe that's related, no idea...

I'll build an exe without DX acceleration enabled in DevExpress controls, perhaps that's related.


Frans Bouma
LLBLGen Pro / ORM Profiler Lead Developer | Blog | Twitter
 
Top
Otis
LLBLGen Pro Team



Location:
The Hague, The Netherlands
Joined on:
17-Aug-2003 18:00:36
Posted:
38090 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 14:14:37. Goto attachments  
Could you try the attached exe please? I've switched off DirectX acceleration and also enabled DPI awareness 'v2' in the devexpress settings. Perhaps that fixes it. Other than that I honestly have no idea what could be wrong, also because we can't reproduce it so it's a nail in a haystack search... Dissapointed
Frans Bouma
LLBLGen Pro / ORM Profiler Lead Developer | Blog | Twitter
 
Top
arschr
User



Location:
Atlanta, Georgia; USA
Joined on:
14-Dec-2003 16:57:29
Posted:
892 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 15:16:36.  
I should drop this exe into the current install directory or should it just run by itself?
....
Replace existing exe in install directory. (after saving old).
No change.

More information on opening project dialog that can't be resized.
Moving the window also fixes the issue.

If this was just a display issue, it seems strange it would affect mouse clicks and keyboard input.
This dialogs don't take input until the are adjusted.

In any case, I have a work around


- Al  Top
Otis
LLBLGen Pro Team



Location:
The Hague, The Netherlands
Joined on:
17-Aug-2003 18:00:36
Posted:
38090 posts
# Posted on: 28-Jul-2020 18:11:24.  
Hmm, as this doesn't make a difference, I'm afraid I'm out of options to try... very strange that this happens and sorry that you had to run into this. Glad you have a workaround, altho it should just work... If we run into a solution to this problem, we'll let you know Regular Smiley
Frans Bouma
LLBLGen Pro / ORM Profiler Lead Developer | Blog | Twitter
 
Top
Pages: 1  


Powered by HnD ©2002-2007 Solutions Design
HnD uses LLBLGen Pro

Version: 2.1.12172008 Final.